Çam Koleji Mart 2021 Veli Bülteni

Mart Ayı Veli Bülteni

Çam Koleji Rehberlik Bölümü tarafından hazırlanan Mart Ayı Veli Bülteni içeriğini görüntülemek için tıklayınız.

Ocak Ayı Veli Bülteni

Çam Koleji Rehberlik Bölümü tarafından hazırlanan Ocak Ayı Veli Bülteni içeriğini görüntülemek için tıklayınız.

Aralık Ayı Veli Bülteni

Çam Koleji Rehberlik Bölümü tarafından hazırlanan Aralık Ayı Veli Bülteni içeriğini görüntülemek için tıklayınız.

Ekim Ayı Veli Bülteni

Çam Koleji Rehberlik Bölümü tarafından hazırlanan Ekim Ayı Veli Bülteni içeriğini görüntülemek için tıklayınız.

Eylül Ayı Veli Bülteni

Çam Koleji Rehberlik Bölümü tarafından hazırlanan Eylül Ayı Veli Bülteni içeriğini görüntülemek için tıklayınız.

Öfke Kontrolü

Öfke aslında normal sağlıklı bir duygudur. Ancak kontrolden çıkıp yıkıcı hale dönüştüğünde okul ya da iş hayatında kişisel ilişkilerde sorunlara yol açar.

Çoklu Zeka Kuramı

Öğrenme Psikoloğu Hawerd Gardner, zekanın yönünü büyük ölçüde değiştirerek; kişilerdeki zekanın tek bir boyutta, yani sadece sözel ya da sadece sayısal olarak değerlendirilemeyeceğini ve farklı boyutlarıyla ele alınması gerektiğini ortaya koydu.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu - DEHB

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Nedir?

DEHB genellikle erken çocukluk döneminde kendini göstermeye başlayan nörogelişimsel bir bozukluktur. DEHB de görülen davranışların altta yatan nedeni dikkatin zayıf oluşu, aşırı hareketlilik ve dürtüselliktir.

Bilimle İlgili Her Şey Seni Meraklandırıyor Mu?

İşte tam bilim meraklılarına göre kitap tavsiyeleri…

Disleksi nedir?

Disleksi Ne Demek?

Disleksi her türlü zeka düzeyinde görülebilen, okuma ve aynı zamanda bir özel öğrenme güçlüğüdür.

Müziğin Tedavi Edici Etkilerinin Olduğunu Biliyor Musunuz?

Osmanlı’da hastaların iyileştirilmesi için müzik, su sesi ve güzel kokuların kullanıldığı bir hastane tasarlanmış. Müzisyenler haftanın belli günlerinde şifahaneye gelip müzik çalıyor, havuzun etrafında onları dinleyen hastalar da bu şekilde rahatlıyor ve bu şekilde hastalıklarını daha rahat yenmeleri sağlanıyormuş.

Diskalkuli

Diskalkuli Ne Demek?

Diskalkuli matematiksel öğrenme bozukluğudur. Diskalkulik öğrenenler rakamlar, basit işlemler ve problemleri anlamada güçlük çekerler.

disgrafi

Disgrafi (Yazma Bozukluğu) Nedir?

Disgrafi yazı alanında çocuğun herhangi bir nörolojik sorunu olmadığı halde, orta ya da yüksek zeka yaşına rağmen zorlandığı öğrenme bozukluğunun bir türüdür. Çocuk, motor beceri görsel ve işitsel algı sorunları nedeniyle duyduğu kelimeleri yazarken harfleri yanlış, eksik ya da ters yazma gibi sorunlarla başa çıkmaya çalışır.

Müzikle Hafıza ve Zeka Geliştirme

Yapılan bilimsel araştırma sonuçlarına göre bazı özel müzik parçaları bizi daha da zeki yapıyor. Bu özel müzik parçaları ritimleriyle insanın zihinsel potansiyelini çeşitli şekillerde etkiliyor. Bu özel ritimler, sağladığı birçok avantajların yanında, en çok aşağıda belirtilen hususlardaki pozitif katkıları ile dikkati çekiyor.