Sayın velimiz;

2020 yılında tüm dünyayı saran covid-19 salgını sebebi ne yazık ki yüz yüze eğitime uzun bir süre ara vermek durumunda kaldık. Ne yazık ki salgın henüz kontrol altına alınamadı ve hala kendimiz ve sevdiklerimiz için çok hassas davranmaya, gerekli tedbirlerin hepsini almaya ihtiyacımız var.

Okulların açılmasına hazırlık yaptığımız bu süreçte bizlerde Çam Koleji İdaresi olarak çocuklarımızın ve çalışanlarımızın sağlığı için gerekli önlemleri almaktayız. Bu önlemleri almak için yaptığımız çalışmalarda Sağlık Bakanlığı nın okullarda alınması gereken tedbirler maddelerine sağdık kalarak çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Bu süreçte hepimize sağduyulu davranmak adına çok büyük görevler düşüyor.

Bu dönemde okul olarak bizim aldığımız tedbirleri ve izleyeceğimiz yolu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Okullumuzda Alınan Genel Önlemler

» Eğitim faaliyetine başlamadan önce okul binasının genel temizliği su ve deterjanla yapılacaktır.

» Okullumuzda temassız ateş ölçer, maske, sıvı sabun ve el antiseptiği bulunur. Kullanılmış maskeler için kapaklı çöp kutuları bulunmaktadır.

» Yemekhane, kantin vb. toplu kullanım alanlarında öğretmen hijyen kuralları konusunda çocukları takip eder.

» Okulların açılmasıyla velilere Sağlık Bakanlığı tarafından özel olarak hazırlanmış olan “Bilgilendirme Formu ve Taahhütname” tüm veliler tarafından imzalanacaktır.

» Bakanlıkça yapılan yazılı açıklamaya istinaden ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, ishal şikayetlerinden herhangi biri olan öğrenciler okula bilgi verilerek gönderilmemesi istenecek ve doktor muayenesi önerilecektir.

» Aile içerisinde ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı gibi COVID-19 belirtileri olan ya da COVID-19 tanısı alan, temaslısı olan kişi bulunması durumunda okula ivedilikle bilgi verilmesi ve öğrencilerin okula gönderilmemesi gerekmektedir.

» Öğrencilerin bırakılması ve alınması sırasında personel ve velilerimizin sosyal mesafe kurallarına uyması ve maske takması gerekmektedir.

» Mümkünse her gün aynı velinin öğrenciyi alması ve bırakması gerekmektedir. Büyükanne/ büyükbaba gibi 65 yaş üstü kişiler veya altta yatan hastalığı olanlar öğrencileri bırakıp almamalıdır.

» Okula giriş/çıkış saatlerinde öğrenciler veliler tarafından okul dışında teslim alınıp, bırakılmalıdır. Veliler okul bahçesine alınamayacaktır.

» Okulun girişinde velisi tarafından bırakılan öğrencinin ateş ölçümü okul görevlisi tarafından yapılacak olup, servis binişlerinde servis ablaları ateş kontrolü sağlayacaktır. Ateşi olan öğrenci servise alınmayacak ve veliye hemen bilgisi verilecektir. Okul girişinde yapılan ölçümde ateşi olan öğrencilerin veliye bilgisi verilecek olup okula alınmayacaktır.

» Öğrenci dersler boyunca siperliğini takmak zorundadır. Öğrenci teneffüslerde siperlik ve maske kullanmak durumundadır.

» Derse giren öğretmenimiz ders boyunca öğrencilere belli bir mesafede durarak siperliği ile ders anlatacaktır. Teneffüslerde öğretmenlerinde maske ve siperlik takması gerekmektedir.

» Sınıflara, koridorlara, yemekhaneye, giriş ve çıkışa yakın alanlara el antiseptikleri yerleştirilmiştir. El antiseptiğinin bulunduğu alanlar öğretmenler tarafından kontrol edilecektir.

» Öğretmen, öğrenci ve diğer çalışanlar el hijyenini konusunda okulun ilk haftası düzenli olarak tekrar bilgilendirilecektir. Eller en az 20 saniye boyunca sabun ve suyla yıkanması sağlanacaktır.

» Okulumuz tüm alanlarında bilinçlendirici posterler olacaktır.

» Sık dokunulan kapı kolları, merdiven korkulukları, elektrik düğmeleri gibi yüzeylerin temizliği ve dezenfeksiyonu sık sık yapılacaktır.

» Sınıflarda oturma düzeni yüz yüze gelmeyecek şekilde yapılmıştır.

» Temaslı takibi için sınıflarda ve yemekhanede her öğrencinin ve personelin hergün aynı yerde oturmaları sağlanacaktır.

» Kitap, kalem vb. eğitim malzemeleri kişiye özel olmalı, öğrenciler arası malzeme alışverişi yapılmaması için tüm malzemelerin üstüne öğrencinin adı yazılmalıdır.

» Kantinde sadece su, ayran, tost, poaça gibi temel yiyeceklerin satışı olacaktır.

» Okulumuza salgın döneminde randevusuz ziyaretçi kabul edilmeyecektir.

» Sınıf pencereleri açılarak düzenli bir şekilde sık sık havalandırılacaktır.

» COVID-19 bulaşma riskini artıracağından salgın döneminde zorunlu olmayan toplu etkinlikler yapılmayacaktır. Sürece göre bire-bir görüşmeler ve veli toplantıları online olarak organize edilebilecektir.

» Öğrencilerimizin bu dönemi daha sağlıklı ve pozitif geçirebilmeleri için rehberlik birimimiz öğrencilerimize farklı programlarla destek sağlayacaktır.

»Öğrencilerimize bir çift maske ve 1 adet siperlik okul tarafından dağıtılacaktır.

» Okullumuzda herhangi bir hastalık durumunda izole oda olarak tespit edilen oda bulunmakta olup öğrenci gerekli hijyen şartları geliştirilmiş olarak burada tutulup ailesine teslim edilecektir.

Bu süreçte siz değerli velilerimizin bizlere vereceği destek hepimizin sağlığı ve huzuru için önemlidir. Mevcut kurallara gereken hassasiyeti göstermenizi önemle rica ederiz.